Nieuws


Groeien door te exporteren


Exporteren blijkt voor veel bedrijven een stap te zijn in het vinden van nieuwe omzet. Juist voor relatief kleine en middelgrote bedrijven zijn er grote kansen in scandinavië vanwege hun meestal flexibele karakter en directe persoonlijke contacten hetgeen goed bij de scandinavische zakencultuur past.

Wij als specialist in het vinden van distributeurs voor Nederlandse bedrijven in Scandinavië ondersteunen bedrijven hierin met een bewezen succesvol concept.

In het tweede kwartaal van 2012 heeft de Nederlandse export een sterkere groei laten zien dan vorige jaar (respectievelijk 2%, 3% en 6%). Dat blijkt uit de Exportradar van het CBS. Deze toename is bemoedigend voor de Nederlandse economie en werkgelegenheid. 1/3 van ons inkomen komt uit de export.

Nederlandse exporteurs hebben ondanks de economische recessie hun positieve verwachtingen met ruim 10% exportgroei in 2011 vrijwel waargemaakt. Bovendien zijn zij met een groei van 7% voor 2012 minder somber gestemd dan de voorspellingen van het Centraal Planbureau.

Voor meer dan de helft van de exporteurs blijft Europa de belangrijkste exportregio. (Bron KVK)

En u? Grijp uw kans op uitbreiding van uw afzetmarkt en laten we samen onderzoeken waar uw kansen liggen in noord Europa, onze specialiteit in matchmaking.

Terug naar nieuwsoverzicht