De mogelijkheden


SEARCH & SELECT  |  De juiste medewerker vinden

Bij selectie van nieuwe medewerkers gaat het er met name om een "miskoppeling"  tussen werkgever en de nieuwe werknemer te voorkomen.

Een solist in een werksituatie waarbij teamprestaties voorop staan mislukt absoluut ongeacht zijn persoonlijke kwaliteiten. Bij personeelsselectie is het dan ook van groot belang om naast de kennis en kunde waarover de kandidaat dient te beschikken, vast te stellen of de persoonlijke stijl van de kandidaat past bij de bedrijfscultuur.

Waarom personeelsselectie met ondersteuning van Adenda?
  • Ruime ervaring in het  werven & selecteren van nieuwe medewerkers
  • Valide testen geven een objectief inzicht in de kandidaat
  • Hoge “Stay-Score” (na 3 jaar nog steeds in dezelfde functie of hoger)
  • Kostenbesparing door het voorkomen van miskoppeling

Door methodisch te werk te gaan wordt subjectiviteit uitgesloten. Te vaak worden nieuwe medewerkers op basis van een kort gesprek en / of op basis van gevoel aangenomen. De kans dat dit goed uitpakt is een grote gok. En een miskoppeling is kostentechnisch voor uw onderneming  een drama, want voordat u weer een vervangende kandidaat heeft gevonden is er al veel verloren. (omzet, imago, afdelingssfeer, enz.) Kies daarom voor de maximale zekerheid van professionele ondersteuning.

Onze als succesvol bewezen methode kent de volgende stappen:
  • Een op de functie en onderneming afgestemd sollicitatie-interviewformulier
  • Een kennismakingsinterview (oriëntatie)
  • Een Observatie-Analyse-Methode™ test (compact assessment)
  • Een typologietest
  • Een managementstijl test (indien van toepassing)
  • Een afsluitend diepte interview op basis van de functie en uit de testen verkregen informatie

Met de testgegevens en voorselectie zijn wij in staat u kandidaten voor te stellen die met een grote mate van waarschijnlijkheid geschikt zijn om de vacature te gaan invullen.

Wij kennen onderstaande drie uitvoeringsvormen:

1-   Select Totaal, hierbij nemen wij alle activiteiten voor onze rekening en kunt u zich blijven concentreren op uw kernactiviteiten. U krijgt hierbij uiteindelijk de door ons geselecteerde en geschikt bevonden kandidaten gepresenteerd.

2-   Select Cooperate, hierbij is er sprake van een samenwerking in de procedure. U doet bijvoorbeeld de selectie op de brieven en alle administratieve handelingen en wij voeren de testen uit op de door u geselecteerde kandidaten.

3-   Select Compact, hierbij heeft u een naar uw mening geschikte kandidaat gevonden. Deze persoon wordt vervolgens door ons uitvoerig getest.

4-   Select Database, werkgevers die belangstelling hebben voor een kandidaat uit onze database verzoeken wij vriendelijk contact met ons op te nemen waarna wij u per omgaande zullen informeren over de voorwaarden bij aanstelling van de kandidaat. Ook kunt u contact met ons opnemen als u een kandidaat met een specifiek profiel zoekt zodat wij onze database hierop kunnen raadplegen. Een selectie uit de database treft u aan onder de tab potentiële kandidaten.

Met dit aanbod kunnen wij u professionele ondersteuning bieden binnen diverse budgettechnische mogelijkheden.