Exportontwikkeling


INTERNATIONAL BUSINESS CONNECTING  |  De perfecte export partner vinden

Klik hier om naar de nieuwe site te gaan, speciaal voor exportontwikkeling.

Adenda helpt u een succes te maken van uw buitenlandse avontuur.  Waar liggen de kansen, hoe pakt u het aan, wat zijn de tips en valkuilen en welke hulpbronnen zijn er ter beschikking om u te helpen?

Adenda heeft veel kennis en ervaring in International Business Connecting. Hierdoor zijn wij in staat voor u de juiste exportpartner te vinden, zodat exporteren vanaf de eerste dag een succes wordt.

International Business Connecting heeft een eigen logo om te onderstrepen dat het een activiteit van Adenda is die zeer speciaal is. Voor ú de perfecte exportpartner vinden is namelijk zeer boeiend maar ook complex werk, waarbij wij een grote verantwoordelijkheid voelen richting uw onderneming.

Onze specialiteit ligt in partnering naar Denemarken, Noorwegen en Zweden omdat de zakencultuur in deze landen zich snel laat ‘matchen’ met de Nederlandse. Hiernaast kunnen wij u perfect ondersteunen in Finland en de Baltische staten bij het zoeken en vinden van de juiste exportpartner. In al deze landen werken met specialisten die in hun taal en met kennis van de zakelijke cultuur van het betreffende land de eerste oriëntaties en analyses uitvoeren.

Eén ding is zeker. Door te exporteren krijgt uw organisatie een kwaliteitsimpuls en een ander ‘aanzien’. Het ontwikkelt uw organisatie, uw medewerkers en …..uw omzet!

En u zult zien dat eenmaal begonnen met exporteren úw wereld er heel anders uit gaat zien.

Adenda kan u adviseren bij het bepalen van het  juiste type vertegenwoordiging. Een distributeur, agent, importeur of eigen vestiging heeft elk zijn voor- en nadelen. Een gewogen analyse leidt hierbij tot het juiste type exportpartner.
 

 
Het totaalconcept van Adenda bestaande uit een unieke combinatie van hulp bij de voorbereiding bij alles wat commercieel belangrijk is als u voor het eerst gaat exporteren, de daadwerkelijke matchmaking en coaching van het proces hierna om u te ondersteunen bij het op gang brengen van het commerciële proces. Dit totaalconcept biedt u de beste kans op een succesvolle match met een exportpartner die uw organisatie vooruit brengt.

Wij analyseren indien gewenst welk land het best bij uw bedrijf of producten past om de succeskans zo groot mogelijk te maken. Een Internationale concurrentie- en marktanalyse zal inzicht geven welke ‘ruimte’ er is om succesvol te exporteren.
 
Het unieke van Adenda is dat wij na de feitelijke koppeling tussen u en uw exportpartner het proces blijven coachen. Dit is essentieel omdat juist na de koppeling het commerciële proces op gang moet worden gebracht. Deze sensitive periode vereist veel aandacht en begeleiding zodat de gedane investering zich snel terugbetaalt in omzet.

Adenda kan u ook ondersteunen bij het ontwikkelen van de juiste marketing ondersteunende middelen.

Binnen onze maatwerk methodiek zal de structuur om uw nieuwe exportpartner te vinden er in hoofdlijnen als volgt uitzien*:
 
  • Bepalen van het exportland, opstellen van het optimale partnerprofiel en voorbereiden van het presentatiemateriaal.
  • Research in het toekomstige exportland door onze Senior Market Connector ter plekke.
  • Terugkoppeling aan de Project Manager, bijstelling zoekactie en / of eerste selectie.
  • Informeren en interviewen van de geselecteerde groep potentiële exportpartners.
  • Selectie van de beste potentiële partners.
  • Opzet van het bezoekschema.
  • Bezoeken door u samen met de Project Manager of the Senior Market Connector aan de beste potentiële exportpartners.
  • Definitieve keuze van de exportpartner door u.
  • Uitnodiging van de gekozen exportpartner in uw bedrijf of tweede bezoek aan hen ter formalisering van de samenwerking, product-  en verkoopinformatie, enz.
  • Coaching door Adenda van de startperiode in de samenwerking.
 
In het geval u een eigen verkoopkantoor wenst te openen kunnen wij u samen met vooraanstaande service organisaties in de betreffende landen / steden ondersteunen op alle wenselijke gebieden om tot een succesvolle organisatie te komen.

Het vinden van een nieuwe partner is zeer tijdsintensief. Direct een juiste keuze maken is dan ook essentieel. Specialisten werk dus!
 
*In onze offertes wordt het proces tot in detail omschreven.